Hiába toporog a kereskedelmi csatornákon a Dallas folytatása vagy remake-je – ki minek fogja fel –, de mi mégis a régi jó 357 (!) epizódnál maradunk! Lássuk tehát:

1. Dallasban és környékén ismeretlen a mackónadrág fogalma. Otthon is szigorúan öltönyben, és megkötött nyakkendőben kell tenni-venni, vagy úgy egyáltalán: létezni.

2. Minden Ewing kerti mulatságon kötelezően valakiknek bele kell esniük verekedés közben az úszómedencébe.

3. Ellie szócsatát lezáró szigorú tekintetét mindig minimum 4-5 másodpercig kell mutatni, lehetőleg epizódzáró schnittként.

4. Ray jellemábrázolása alapján ő attól vagányabb, mint a többi Ewing-testvér, hogy farmert hord, marhát terel, sört iszik és pick-up-ot vezet.

5. A főgenya Jockey-ért minden titkárnő, hovatovább minden egyéb nő is irtózatosan odavan.

6. Amikor délután 5-kor hazaérünk a munkából, még a cipőnk levétele előtt szigorúan oda kell menni a pohárszékhez, és inni egy jégbe hűtött bourbon-t.

7. Az Ewing reggeliző asztalnál mindig egymást kell b*szogatni a narancslé és a kétszersült felett, főleg akkor hág tetőfokára a hangulat, amikor Jockey megjelenik a „Nem érek rá reggelizni Anya, csak bekapok gyorsan valamit” mondat kíséretében,

8. Ha Cliff Barnes-t éppen átveri Jockey egy ügylettel (átlag 3-4 részenként 1x), borostásan és másnaposan kell fetrengenie a nappali kanapén, körülötte pizzás dobozokkal, és a hozzá érkező Pamelának kell elhúznia a függönyt, a „Szedd már össze magad!” rosszalló megjegyzéssel.

9. A családi idill megjelenítése, ha a kis John és Christopher lovagolnak egyet a ranch-on, Ellie pedig őket nézve nem izgul, hanem mosolyog.

10. Ha mindig whiskey-t iszunk, akkor is mindig vezetünk – taxi, sofőr szóba sem jöhet!

11. A cowboy-kalapot nem kell sehol sem levenni, legyen az iroda, vagy étterem.

12. A sorozat legfeleslegesebb szereplője Lucy Ewing, aki azon túl, hogy bikiniben lófrál fel-alá a Southfork Ranch-on, illetve be-beszól Jockey nagybátyjának, semmit nem csinál.

13. A sorozat bővelkedik az állandó eposzi jelzőkben: itt nem „hókarú” Nauszikaá van, hanem „tintás” Barnes, „fattyú” Krebbs vagy „szemét” Jockey.

+1. Jockey minden valamire való olajvállalkozót átvert már valahogy széles e nagy Texas államban, mégis rendre új üzletbe vág vele valaki.

Dallas akkor

Veszélyes Boczi Mester tollából

Reklámok