Angolosan szólva mindenek előtt: SPOILER ALERT! Többek között VBM részére, aki még nem látta.  🙂 Mivel az új, kilencedik évad csak 12 részes, ezért a tanulság is csak fele annyi, mint a régi szép időkben…

1. Ahol Trónok Harca karakter feltűnik, ott hozza magával annak a sorozatnak a fizikai kegyetlenkedéseit.
2. Bármilyen félbeszakadt adatfeltöltést bármikor és bármilyen másik gépről folytatni lehet.
3. Jack Bauernek továbbra is csak két hangereje van: vagy suttogva fenyegetőzik, vagy ordítva.
4. Minden hacker csoportban van legalább egy tag, aki mesteri szinten elemzi a harci drónok navigációs adatsorát. Ugyanerre a hadseregnél nincsen ember.
5. A leggyakrabban elhangzó szóösszetétel a “szavamat adom rá”.
6. Robotrepülőket a Közel-Keletről Anglia felé reptetni: 1 óra. Míg az agglomerációból elrepülnek a belváros felé: újabb 1 óra.
7. Az amerikai elnök aláírása olyan, mint egy általános iskola hetedikes diáké, ezért bárki rá tudja írni bármilyen dokumentumra, és az hivatalos lesz.
8. A londoni amerikai nagykövetség alagsorának végéből nyílik egy csigalépcső, amely közvetlenül egy forgalmas járdára és közúti kereszteződésbe vezet.
9. Jack Bauer évek óta menekül a nagyhatalmak hatóságai elől, mégis, amikor ideiglenesen visszaveszik, a frissen kapott okostelefonjában ott van egy régi CIA-s barátjának a száma Langley-ből.
10. Angliában a gonoszok természetesen német luxusautókkal járnak.
11. Minden autóban van a műszerfalban egy 40 wattos égő, amelynek köszönhetően sötétben is tökéletesen látszik az utazók arca.
12. Minden korszaknak megvan a tipikus ellensége. A 60-as és 70-es éveknek a szőke germán, a 80-as és 90-es éveknek a rosszarcú szovjet, a 2000-es éveknek a borostás arab terrorista, a 10-es éveknek pedig a kínai hadiipari ügynök.

JB

Reklámok