Egy átlagos nyomozónak sosincs rendben a magánélete. Ha nem elvált, és nincs legalább két szenvedélybetegsége, akkor nem is nyomozó.

Ha egy flashback keretében 5-6 évet vissza kell menni az időben, akkor elég ha a felidézett férfi szereplőnek hosszabb haja van, és nincs bajsza, valamint ha most nyomozó, úgy akkoriban közrendőr egyenruhában van.

A latino apukáknak vörös hajú gyerekeik vannak.

Nyomozói elbeszélgetéshez a legalkalmasabb egy füstös bár, amelyben egy szál gitárral egy hippi lány adja elő elviselhetetlen dalait elviselhetetlen hangerővel, nulla publikumnak.

Minden nyomozáshoz fel kell állítani egy titkos munkaszobát, ideális esetben egy kisebb hangárban, szigorúan tolóajtóval.

Fontos, hogy egy nyomozói csapatban mindenkinek legyen valami folt a múltjában, így arra is lehet időt pazarolni, hogy egymás árnyoldalait nyomozzák.

A legjobb vágóképek a helikopterről felvett Los Angeles-i autópálya-csomópontok.

Ha egy maffiafőnöknek meghal az egyik embere, ellátogat annak kisfiához, hogy megmagyarázza neki, ennek miért is kellett így történnie.

Kokain fogyasztásánál a pénztárcánk teljes tartalma felhasználásra kerül: a bankkártyával kell porciózni, felszívni pedig a készpénzzel.

Az adott szövetségi állam legkeresettebb személyei napokig telefonálgathatnak egymással a saját telefonjaikon, senki sem fogja lehallgatni őket.

Amikor lövöldözésből érkezve szállnak be emberek egy autóba, fontos azt kiabálni, hogy “Go!”, különben a sofőr nem indul el.

TDS02

Reklámok