Az egyik legborzasztóbb dolog (még a bűnügyi sorozat bűneseteinél is elrettentőbb) fix svéd feliratokkal nézni egy sorozatot.

A londoni rendőrnő nem különösebben népszerű Észak-Írországban, főleg ha az autója is BMW.

Belfastban 2013-ban, békeidőben több a gyilkosság, mint anno a 70-es években.

A legnagyobb perverzek mindig családban élnek, külvárosi kertes házban, látszólag boldogan.

Minden gyanúsított olyan helyen lakik, hogy pont a házával szemben lévő épületben (vagy oldalra maximum 20-20 méterre) van olyan üres lakás, amit a rendőrség megfigyelési céllal ki tud bérelni.

Francia étteremben nemcsak az apró adag étel jön óriási tányéron, de az egy deci bort is sárgadinnye méretű pohárban adják.

Scully-nak mindig meggyűlik a baja női holttest haját simogatós, körmeit kifestős őrülttel, még akkor is, amikor épp nem az X-Aktákban van.

Minden helyszínelésnél megjelenik ugyanaz az újságíró (csak egy darab van a városban), legfeljebb 5 perccel maguk a rendőrök után.

Bűnügyi helyszínre érkezéskor a nyomozó egyszerűen megáll az akármilyen keskeny dűlőút közepén az autójával. Hogy közben esetleg kollégák érkeznének vagy távoznának kocsival, az nem zavar senkit.

Az új bűneset fedőnevét a nyomozók demokratikusan megvitatva kell kiválasszák, kanyargós folyosókon való vonulás során.

Minden folyosó épp olyan hosszú, hogy a végigsétáló szereplők pont végig tudják mondani a gondolataikat.

Egy sorozatgyilkos nem árt, ha műszakilag kifogástalan, rendszeresen szervizelt autóval jár. (A fél percig indítózás potenciálisan nem előnyös számára.)

A bűnözők rejtélyesen gyorsan gyógyulnak, pl. a vérző fejsérülésekből másnapra már nem marad semmi, amikor le kell menni a közös családi reggelihez.

Sok bűncselekmény sok áldozata maradna életben sokkal tovább, ha kulcsra zárná a bejárati ajtaját.

A kórházba előre megadott időpontban beérkező elkövetőt, holott újságban fantomképpel is körözik, jól megfigyelten hagyni kell grasszálni a folyosókon, majd pedig hagyni kell békében lelépni, szintén folyamatos megfigyelés közepette.

Minden baráti rendőri/katonai egység nevében benne kell legyen az “alpha” vagy a “papa” vagy a “bravo” kifejezés, de lehetőleg mindhárom egyszerre.

Börtön vagy rendőrőrs udvarából az utcára balra kikanyarodva sosem kell elsőbbséget adni, az utca mindig üres éppen.

A női áldozatokat követelő rejtélyes bűncselekményeket nyomoző rendőrnő maga is veszélybe kerül, de természetesen legyőzi a gyilkost a szorult helyzetben is.

Fall

Reklámok